Αναρτήθηκε από: ΚαΠα | 04/11/2009

Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα για κιτ οργάνων

Αφορμή για το παρόν άρθρο καθώς και το προηγούμενο, αποτέλεσε η ανακάλυψη ενός Ελληνικού ηλεκτρονικού καταστήματος που εξειδικεύεται αμιγώς στην πώληση κιτ για την κατασκευή διαφόρων μουσικών οργάνων. Κυρίως ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας, αλλά επίσης βιολιού και ukulele.

guitarkitshop res450

Το κατάστημα λέγεται Guitar kit shop και έχει ηλεκτρονική διεύθυνση http://guitarkitshop.com/

Μέχρι τώρα οι πηγές για την αγορά ενός κιτ καποιου μουσικού οργάνου ήταν κυρίως από αμερικάνικα και λίγα ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά καταστήματα. Είναι γνωστό ότ οι περισσότεροι οργανοποιοί στη χώρα μας θεωρούν ότι «τα μυστικά» τους είναι καλύτερα να τα κρατούν επτασφράγιστα. Όμως η εποχή μας δεν επιτρέπει να παραμένει η γνώση ως  «μυστικό».  Το Youtube είναι γεμάτο από βίντεο που δείχνουν με κάθε λεπτομέρεια πως μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ένα οποιοδήποτε μουσικό όργανο. Ασφαλώς δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας και χρειάζεται και μεγάλη εμπειρία. Όμως αυτός που ενδιαφέρεται πραγματικά, μπορεί να βρεί σχεδόν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπουμε ότι η κατάσταση αλλάζει και στη χώρα μας.  Εκτός από το guitarkitshop.gr , τα παρακάτω είναι κάποια επιπλέον Ελληνικά sites που σελίδες τους αναφέρουν ότι διαθέτουν ολοκληρωμένα κιτ για την κατασκευή κάποιου Ελληνικού παραδοσιακού οργάνου:

1) Οργανοποιείο «ΙΑΠΕΤΟΣ» – Γ. Καρελάς . Κιτ μπουζουκιών και άλλων οργάνων. Επίσης υλικά, έτοιμα μέρη, εργαλεία, κόλλες κτλ.

2) Φώτης Βαμβακάς . Κιτ μπουζουκιού και διάφορα έτοιμα μέρη όπως σκάφη.

3) Ανδρέας Δέλλιος . Κιτ μπουζούκι, μπαγλαμάς, κλασική κιθάρα, ακουστική κιθάρα

Προς το παρόν τα ολοκληρωμένα κιτ αναφέρονται στα όργανα της οικογένειας του μπουζουκιού. Όμως αν ψάξει κανείς στους Έλληνες προμηθευτές υλικών οργανοποιίας, μπορεί να βρεί ορισμένα έτοιμα μέρη (π.χ. σκάφη) και από άλλλα παραδοσιακά όργανα.


Responses

  1. http://www.p-zaranis.gr/kit-tzoura.html
    Και ο Ζαράνης έχει ΚΙΤ ΤΖΟΥΡΑ

  2. θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσω του site organopoieio.gr του Δέλλιου Ανδρέα μπορεί κανείς να προμηθευτεί επίσης κιτ Λαούτου, Τζουρά, Μαντολίνου, κα Επίσης σκάφη οργάνων σε διάφορα σχέδια και ξύλα, ταστιέρες χαραγμένες και άλλα έτοιμα μέρη των οργάνων και υλικά σε πολύ λογικές και συμφέρουσες τιμές. ευχαριστώ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: